Als een van ‘s werelds grootste retailers van meubels en accessoires, vertrouwt IKEA op Mood Media voor de professionele installatie en service van complexe audiosysteem en de achtergrondmuziek op hun 30+ Noord-Amerikaanse locaties. Mood biedt ook vergelijkbare diensten aan de IKEA hoofdkantoren, magazijnen en distributiecentra. Van 2014-2016 voerde Mood in totaal 65 geavanceerde audioprojecten uit, op meer dan 30 nieuwe en bestaande IKEA-locaties, van analoog-digitale upgrades tot complete installaties van geluidssystemen.

Voor deze projecten werkte ons Premier A/V Systems-team samen met IKEA om een digitaal audiosystemen te ontwerpen en te implementeren voor gebruik door het IKEA Safety and Security-team op hun locaties in Merriam, KS en St. Louis, MO. Deze geavanceerde oplossing omvat een groot aantal luidsprekers en andere geluidssysteemcomponenten voor zowel front-of-house als back-of-house toepassingen.

De samenwerking

Succes in een samenwerking begint met een toegewijde professional die samen met de klant alle projecten van begin tot eind ontwerpt, beheert en uitvoert. Om dit te bereiken, hebben we een Premier Systems Account Executive aangesteld als een enkel technisch aanspreekpunt voor IKEA en een vertrouwde go-to-expert voor al hun audiovisuele behoeften. Deze persoon treedt op als een uitbreiding van het merk IKEA en leeft en ademt de visie van de klant op alle A/V-projecten.

De uitdaging

Het complexe karakter van de IKEA-opdrachten Merriam en St. Louis vereiste een hoge mate van coördinatie tussen meerdere partijen, waaronder belangrijke besluitvormers bij IKEA, externe bouwmanagers en teams, en interne partijen bij Mood Media. Om een oplossing te leveren die de verwachtingen van IKEA overtrof en aan hun unieke veiligheidsnormen voldeed, zou de toegewijde Systems Account Executive van Mood de taak hebben om deze middelen van begin tot eind op elkaar af te stemmen en te beheren.

COMPLEX ONTWERP. EENVOUDIGE BEDIENING.

Complexe audiosystemen zoals bij IKEA vereisen een robuuste en betrouwbare technologie die gemakkelijk te gebruiken is en die ondersteund wordt door toegewijd accountbeheer vóór, tijdens en lange tijd na de implementatie. Het succes van onze ontwerpen voor IKEA is gebaseerd op jarenlange ervaring met het uitvoeren van grootschalige projecten en een diep begrip van alles wat nodig is om de klant volledige gemoedsrust te bieden: gebruiksvriendelijke systemen, geïnstalleerd met management expertise en nauwe samenwerking.

Onze aanpak

Onze Systems Account Executive en zijn team namen de volledige leiding in de installatie van het digitale audiosysteem en begonnen met het uitvoeren van een uitgebreid werkterrein op basis van de visie van de klant, de veiligheidseisen en fysieke afmetingen van elke locatie. Het team ontmoette bouwmanagers om de beoogde bekabeling te bespreken en de bouwschema’s tijdens het proces nauwlettend te volgen, altijd op zoek naar mogelijkheden om de installatie verder te optimaliseren en de kosten voor de klant te verlagen. Om maximale gemoedsrust voor IKEA te garanderen, heeft de Account Executive elke stap van de installatie gedocumenteerd en onderhouden.

Het resultaat

Met alle nieuwe digitale geluidssystemen op de locaties Merriam en St. Louis, ervaren IKEA-klanten en medewerkers op deze locaties een grotere geluidshelderheid dan ooit tevoren. Door het installeren van een gloednieuw rack- en bekabelingsysteem heeft het Mood-team IKEA geholpen hun operationele efficiëntie op deze locaties te verhogen, terwijl tegelijkertijd minimale kosten en soepel onderhoud bij toekomstige reparaties en upgrades worden gewaarborgd.

Voor Mood Media zorgde de voltooiing van deze installaties een betrouwbaar raamwerk dat kan worden toegepast op toekomstige projecten van vergelijkbare omvang, inclusief lopende en recent voltooide installaties in Las Vegas, Burbank, Memphis en Renton. Het eindresultaat: het volledige vertrouwen en de zekerheid van IKEA in een succesvol resultaat van alle audiovisuele inspanningen die ze met Mood willen ondernemen.VERTICALE MARKT


Retail

AANTAL LOCATIES


30+

OPLOSSINGEN


ACHTERGRONDMUZIEK, DIGITAAL AUDIO SYSTEEM (PAGING, OVERHEAD MESSAGING EN ACHTERGRONDMUZIEK INTERGRATIE)